Idag tar Sverige bort alla Corona-restriktioner. För vaccinerade vill säga och förutom att man fortfarande ska stanna hemma om man är sjuk.

Resebokningshysteri

Media rapporterar om drastiska ökningar av resebokningar. Hela Sverige har tydligen kastat sig på boka-knappen i slutet av förra veckan.

Lite ologiskt ändå. För det är ju Sverige som tagit bort restriktionerna idag. Inte övriga världen. I många länder gäller fortfarande obligatoriskt munskydd på offentlig plats, karantän för inresande och begränsningar i öppettider för restauranger etc.

Stora världen

Själva smittspridningen är ju fortfarande historiskt hög. Även om viruset inte längre klassas som samhällsfarligt är det heller inte okej att ”springa runt på stan” med. Så komplikationen att bli smittad på resmålet kvarstår ju. Karantän. Att inte kunna ta sig hem när det var tänkt och så vidare. Den risken bör ju vara högre nu än någonsin tidigare under pandemin?

Fast ändå förståeligt att man får framtidstro. För det ger ett starkt signalvärde att våra egna svenska experter tror på ett slut på pandemin nu. Och om de gjort rätt bedömning så kommer allt fler andra länder att följa efter.

Vi själva sneglar också på boka-knappar. Men vet inte riktigt hur vi ska göra och tänka. För Christofer har en del jobb inbokat. Jag har sällsynt mycket på mitt jobb just nu.

Och stora världen känns faktiskt fortfarande osäker och långt borta. Europa känns kallt fortfarande. Och flygpriserna är… saftiga.

Det som ligger bokat är Amsterdam i slutet på april. Och efter det finns ”hur mycket planer som helst” över sommarhalvåret. Men vi får se om vi lyckas få till någon innan dess också.

Nationalparker och prinsessor

Ja och så var det den andra delen av rubriken. Den måste jag väl förklara också?

Sveriges nationalparker har ett härligt Instagramkonto som jag följer. Nu under början av 2022 har de ägnat några veckor åt att reposta bilder från följare. Jag har förstås hållit mig framme och taggat upp diverse nationalparksbilder från mitt flöde och fick några bilder från Töfsingdalens nationalpark repostade. Kul att få lite större spridning än vanligt, deras konto har nästan 70.000 följare och bilderna fick över 3000 likes.

Töfsingdalen

Nästa bild i deras flöde, efter mina, blev kronprinsessan Viktoria som i fredags inledde någon form av ”eriksgata” till alla Sveriges nationalparker. Färnebofjärden blev först ut. ”Vickan” fick förstås mer uppmärksamhet än min lilla futtiga bild, men vad har man väl att sätta emot kungligheter?

Vår egen bild i Färnebofjärdens nationalpark

Projektets att besöka alla Sveriges nationalparker däremot är vi ju många som pysslar med, inte bara Victoria. Vi själv har besökt 17 av 30 och vi vet att flera läsare har samma projekt rullande. Kanske springer någon av oss på Victoria och gänget endera dan i Vadvetjåkka eller någon annan metropol?

Följ 4000mils Instragram här.

 

2 Comments

  1. Ja, flygpriserna är saftiga. Bokade nyligen från Östersund till Milano och hem från Paris. Kostade mer än t&r ARN-SFO för några år sedan.

    • Gunilla Yourstone

      Så är det. Och det är väl på sätt och vis mer sunt än tidigare prissättning. Men dyrt.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *