Vi föredrar att liksom bli klara med en plats. Eller kanske till och med ett helt land. Göra allt vi vill göra och se allt vi vill se. När vi ändå är på plats.

Gillar inte alls känslan av att ”det hann vi inte med, men nästa gång kanske?” för det är ju långt ifrån säkert att det blir en näsa gång. Vi vet ju hur vi är. Vill alltid vidare, se något nytt.

Rumänien tycker vi att vi har gjort. Burma likaså. Och faktiskt Namibia, även om vi ändå kan längta tillbaka just dit och igen se samma saker en gång till.

Men ibland blir det ändå inte så. Det finns saker som vi missar av olika anledningar. För att vi helt enkelt inte hade mer tid. För att vi inte ens visste att detta fanns och måste göras förrän efter vår resa. För att planer var tvungna att ändras på plats.

Ibland skaver det så till den milda grad att vi nog måste åka tillbaka. Ändå.

Temarestauranger i Tokyo

När vi åkte till Japan och Tokyo våren 2013 visste vi nog inte riktigt att de fanns. Och så var fokus så otroligt mycket på körsbärsblomningen. Och den gamla traditionella japanska kulturen. Men efteråt har vi blivit varse hur mycket coola temarestauranger det egentligen finns i Tokyo. Mumintrollet, Robot, Alice i underlandet och helt sjuka teman där man blir inlåst i en cell.

Bloggen FantasyDining har en bra guide till Tokyos bästa temarestauranger, som vi definitivt kommer att ha med oss vid återbesöket.

Om att göra klart en plats eller att vara tvungen att åka tillbaka
Skräck-tema

Läs om vår resa till Tokyo här.

Vandra The Hong Kong Trail

Hong Kong gav vi 5 heldagar. En ocean av tid i vår bok. Men vi hann ändå bara en bråkdel förstås. Bland annat vill vi tillbaka och vandra The Hong Kong Trail.

Om att göra klart en plats eller att vara tvungen att åka tillbaka
Här under linbanan går Hong Kong trail

Om att göra klart en plats eller att vara tvungen att åka tillbaka

Lejonklippan på Sri Lanka

Det var verkligen ett pusslande och ett bestyr att få ihop schemat när vi väl bokat flyget till Sri Lanka. Lejonklippan, Sigiriya, fick helt enkelt strykas. Det låg för långt från övriga destination på schemat. Fast ser läckert ut. Nog borde man väl se solen gå upp därifrån någon gång?

Läs om vår resa till Sri Lanka här.

Om att göra klart en plats eller att vara tvungen att åka tillbaka
Om att göra klart en plats eller att vara tvungen att åka tillbaka

Island – Torsmörk och Landmannalaugar

Resan till Island skulle först bli en vuxenresa. Men så tänkte inte barnen. De hade minsann också haft Island på sina listor ”i evighter”, visade det sig. Så det blev en familjeresa. Det blev mycket bil, många hamburgare och en hel del sociala medier.

De där vandringarna i Torsmörk och Landmannalaugar ströks från schemat. Så vi måste helt klart komma tillbaka.

Läs om vår resa till Island med tonåringarna här.

Om att göra klart en plats eller att vara tvungen att åka tillbaka

London: Afternoon Tea buss

London har man ju gjort. Både en och två och för den delen fyra gånger. Men det var det där med Afternoon Tea. Inte kan jag väl för alltid inte ha druckit Afternoon Tea i just London? Och framför allt inte sedan jag hittade Afternoon Tea-bussen.

Om att göra klart en plats eller att vara tvungen att åka tillbaka

Dubai – Zip-line över Dubai Marina

För oss är Dubai en engångs-destination. Som man gör och checkar av. Men så var det ju den där ziplineingen över Dubai Marina som FlyingDryden gjorde i påskas. Strax efter vårt eget besök. Det skulle vara om man måste tillbaka och testa den?

Läs om vår resa till Dubai här.

Om att göra klart en plats eller att vara tvungen att åka tillbaka

 Har du som vi också saker som du måste återvända och göra någon gång?

Glöm inte att gilla oss på Facebook.

 

17 Comments

 1. Kristina

  Jag känner nog att jag kan åka tillbaka till de flesta ställen. Inte för att göra om och rätt utan för att det finns alltid nytt att göra. Ställen som jag gärna återvänder till är framförallt där man har vänner eller familj. Har själv bott i Italien i tre år och åker dit flera gånger om året. Finns ändå massor jag inte gjort/sett. Södra Florida återvänder jag också gärna till. Någon ny, för mig, typ av fiske blir det nästan varje gång. Det kan man så klart göra på nya ställen också. Hemma i närområdet åker man verkligen till samma ställe flera gånger. Jag gillar att bo på nya ställen just för att lära känner platser bättre. NZ har jag också bott på i två omgångar, åker gärna dit igen.

  • Gunilla Yourstone

   Dit man har vänner och släkt återvänder man ju förstås många gånger. Det blir man ju inte klar med. 🙂
   Jag skulle gärna åka tillbaka till Karlsruhe, Tyskland där jag bodde ett år men sedan inte varit tillbaka. Nästa sommar planerar vi en roadtrip i Norrbotten för att besöka alla platser där vi har/haft släkt och som jag besökte i min barndom.

 2. Jag förstår precis vad ni menar. Känner samma sak, att man liksom vill bli färdig. Men jag känner numera också att det finns en tjusning att ha saker kvar. Och att låta andra faktorer styra om en blir färdig eller inte. Nu lever jag mer i nuet och låter det bli som det blir och njuter fantastiskt bra av det.

 3. Jag är en åka tillbaka människa. Då besöker jag gamla favoriter och upptäcker nya. Dock känner jag att mina fyra dagar i Zanzibar som jag nyss var på räckte t.ex. Var nice men inget att resa tillbaka till.

 4. Jag åker ju jämt och ständigt tillbaka till Italien, men det kanske inte räknas eftersom jag bott där och mina två söner nu flyttat dit. Passar i alla fall ibland på att besöka delar av Italien jag inte sett och ännu återstår hälften av de tjugo regionerna. Undras om jag hinner med dem.

  Av övriga platser jag rest till finns nog inte många jag vill återvända till. Det finns ju så många andra platser att lära känna.

  • Gunilla Yourstone

   Ja släkt och vänner är ju förstås lite annorlunda. De blir man ju aldrig färdig med. 🙂

 5. En eller två gånger, hänger ju lite på hur länge man stannar tänker jag. En helg i Dubai var väl ganska lagom och efter två är vi definitivt klara där på några år. Dock, det är ju ändå ett enkelt resmål. Många soldagar och varmt, dumt att klaga. Och så zipline då, om man inte har testat det. 😉

  (Tack för länken!)

 6. Jag har ju åkt till och bott i UK hur många gånger som helst och verkligen rört mig från Highlands till Cornwall men min bucket list krymper aldrig. Då räknar jag inte ens släktbesök för de gör vi inte varje besök. Bara i London finns det ju massor man inte sett och nya grejer hela tiden. ”When a man is tired of London…”.
  Jag har dessutom lugnat mig med åldern. Förr planerade jag att hinna med fler saker på en plats. Nu gör jag mentala ”topp tre” måsten och resten får bli om det finns tid. Jag uppskattar mer udda sevärdheter än det alla ser också. Afternoon tea-bussen är t.ex. inget som lockar mig (vem har juice i plastflaska på afternoon tea, det ska ju vara fint) för den pratar alla om. Hellre ett fint hotell som inte behöver vara de dyraste.

  • Gunilla Yourstone

   Jag tror ta mig tusan att jag ska åka till London och bara köra Afternoon Teas. Varje dag på olika ställen. Tror du man kan få spons på den? 🙂

 7. Kristina

  Kom på att det finns ett land jag känner mig färdig med och det är Irland. Finns så klart mycket jag inte sett där men har ingen större längtan tillbaka. Sedan finns det även ställen som jag vill tillbaka till bara för att ”visa” upp för ngn annan. Ex. Resor som jag gjorde innan min sambo fanns med i bilden. Grand canyon är ju bara ett måste, det kan han ju inte gå miste om. Andra ställen som jag vill ta honom till är saltgruvan utanför Krakow, Cornwall, Sitges utanför Barca och varför inte Fiji (men då vill jag passa på att åka till någon annan söderhavsö också, tex Samoa)

  • Gunilla Yourstone

   Så gjorde jag mycket fösta åren med Christofer. Visade honom Kina, Kalifornien etc. Men sen tröttnade jag lite på det. 🙂

 8. Jag tror vi liksom de flesta är kluvna i frågan. En del länder och platser känner vi oss helt klara med, t ex Kroatien (efter vår långa husbilsresa i våras), Madeira, städer som Barcelona. Prag och Budapest, medans jag aldrig blir klar med Rom…. Vi träffade ett äldre par (inte helt fräscha) på husvagnssemester i södra Europa när mina barn var små och jag kände viss frustration över att inte få se så mycket mer än badstränder. De reste efter devisen att alltid spara något till nästa gång, trots ålder och ganska mycket krämpor.
  Vi har nog också blivit mer sansade med åren och tar det lite som det blir. Vi gläds åt det vi upplevt istället för att gräma oss över det vi missat.

  • Gunilla Yourstone

   Så kan jag känna när jag reser med tex en annan familj. Frustrationen att behöva fokusera för mycket på badstränder och för lite på sevärdheter och solnedgångar. 🙂

 9. Kul vinkel! Ställen jag aldrig blir klar med är New York, Bangkok o London.. Afternoon tea har inte blivit av än, så ja, det vill jag oxå..

  Har också känt mig klar med Dubai..men börjar bli liiite sugen .. zipline är en sån där typisk grej som man egentligen inte vågar, men kanske vill utmana sig själv med.. tyckte ändå det var lite kul att åka i kvinnovagnen i t-banan t.ex :-).

  Kryssning är jag inte klar med.. har bara gjort en, men vill igen..

  Tokyo klättrar på min villtillista, där även Hongkong ligger högt upp..

  Köln återvänder jag oxå till..var ju där 6 år i rad på Champions League-handbollens finalspel, mitt under bästa sparrissäsongen.. hoppade i år, men saknar o återvänder nästa år :-).

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *