Dags att summera våra intryck från Lissabon i ett sista inlägg. Har man läst våra tidigare inlägg, råder nog inget tvivel om att vi blev förälskade. Men dags för best-of-the-best liksom. Här är listan på vad man bara inte får missa om man besöker Lissabon.

Alfama

Mysigaste stadsdelen heter Alfama och står för essensen, allt som vi älskar med Lissabon. Hinner man inget annat ska man åtminstone ströva runt här några timmar.

inte missa i Lissabon

inte missa i Lissabon

Spårvagnsfrossa

Spårvagnarna gör Lissabon. Man ska förstås åka, men också fota. Beväpnad med vår matnyttiga spårvagns-spotting-karta i slutet på detta inlägg kan det inte gå fel.

inte missa i Lissabon

Sintra

Endast 40 minuter bort med lokaltåg ligger slotten som gjorde oss nödsakade att uppfinna två helt nya ord; “Lollipop-glänsande” och “Disney-sprakande”.

inte missa i Lissabon Sintra

inte missa i Lissabon Sintra

Strandpromenaden

Hela vägen från Cais das Colunas till Belem-tower. I skön söndagseftermiddags-feeling. Och så tillbaka igen i solnedgången. Du kommer inte att ångra dig.

inte missa i Lissabon

Dinosauriefotspår

Vi hade inte förväntat oss det riktigt. Att dinosaurie-fotspåren skulle bli en höjdpunkt. Men de blev de. Sällan har historien varit mer närvarande. Och geologi så roligt.

inte missa i Lissabon

inte missa i Lissabon

Äta torsk och annan seafood

I Lissabon ska man satsa på fisk. Torsk är något av en nationalrätt. Även om det inte ens finns i vattnen utanför Portugal.

Vi valde rätt och satsade på en klassisk sea-food restaurang, O Velho e o Mar,  i Sesimbra söder om Lissabon. Det blev en riktigt höjdar-mat-upplevelse.

inte missa i Lissabon

Alla våra inlägg om Lissabon hittar du här.

Välkommen att följa 4000mil på FacebookBloglovin och Instagram för mer reseinspiration och resetips i ditt flöde.

 

Etiketter

4 kommentarer

  1. Har bokat en resa till Lissabon med min lillasyster (21 år) i april. Har följt era inlägg med spänning. Var rekommenderar ni att man bor? Någon speciell stadsdel?

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *