Ibland vill man bara komma fram så fort som möjligt. Då svischar man fram längs E4:an, stannar på en eller annan snabbmatskedja eller äter en hastig matsäck i bilen. Men andra gånger får resan ta tid och man vill få till trevliga stopp på vägen.
Vi har åkt hundratals gånger mellan Gävle och Umeå längs E4:an och har rätt bra koll på de stopp som finns längs vägen om vi får säga det själva. Här kommer våra bästa tips på bra lunchstopp längs E4:an genom Norrland. Med fokus på sommar och härliga utomhusmiljöer.

Gästrikland

Sommargläntan café Boulognerskogen, Gävle

Detta trevliga café passar om man vill ta en promenad och se det bästa av Gävle samtidigt. Parkering finns vid den lilla blomsterkiosken vid sjukhusbacken/gamla kyrkogården, som ju ligger perfekt till om man svängt av från E4:an vid Gävle C. Sväng in höger vid Sibylla så är du där.
Om denna parkering är full, finns fler platser vid Konserthuset.

Cafét ligger i Gävles vackra park Boulognerskogen, direkt invid Gavleån och är ett utomhuscafe med lunch som är öppet sommartid.

Läs om vår promenad i Boulognerskogen här.

Böna Cafe Lido, Bönan precis norr om Gävle

Om man svänger av vid Gävle Norra, kan man åka ut till Gävles vackra kust norr om stan. Ute i det charmiga fiskeläget Bönan ligger Böna Café Lido med uteservering, fika och lättare luncher, typ smörgåsar, pajer och sallader.

Läs om vår härliga kustvandring som startade vid Böna Café här.


Axmar brygga

Ett par mil norr on Gävle ligger restaurangen Axmar brygga. Stora skyltar finns ute vid E4:an så det är svårt att missa. Denna restaurang serverar riktigt god mat och har ett fantastiskt läge precis vid havet. Sittplatser både ute och inne och restaurangen har öppet även utanför sommarsäsongen. Här finns även ställplatser för husbil.

Vinterbilder från vårt julbord här.

Wij Trädgårdar, Ockelbo

Om man svänger av E4:an vid Hagsta krog kan man på 20 minuter ta sig till Ockelbo. Ni vet kronprins Daniels uppväxtort. Här ligger fina Wij Trädgårdar, ett besök är ett måste för den trädgårdsintresserade. Och oss andra också för den delen.

Här serveras också goda luncher med fokus på egenodlade grönsaker.

Hälsingland

Anders-Ers Hälsingegård

Söder om Söderhamn, bara några minuter från E4:an ligger en av 7 världsarvsgårdar i Hälsingland. Anders-Ers har lättare luncher och fika i trädgården.

Strandpiren, Hudiksvall

Bortanför småbåtshamnen i Hudiksvall ligger hotell Strandpiren på en brygga på vattnet. Här serveras god mat på en härlig uteservering. Enklast kommer man hit från Hudiksvalls norra avfart.


Avholmsberget

Här har vi faktiskt inte ätit, måste vi erkänna, men bara utsikten från denna härliga uteservering måste ju göra mödan värd oavsett.

Medelpad

Södra berget

På Södra berget i Sundsvall finns hotellet med samma namn. Där serveras buffélunch och Sundsvalls mäktigaste utsikt.

Ångermanland

Hotell Höga kusten

Vid Högakustenbrons norra fäste ligger Hotell Höga kusten. Här finns en restaurang med en riktigt imponerande utsikt över bron och Ångermanälven.

Det var så länge sedan vi åt här att vi faktiskt inte minns hur maten var, men bara utsikten gör det värt att stanna här.

Björkuddens Hotell och Restaurang

Precis nedanför Högakustenbron ligger Björkuddens Hotell och Restaurang. Detta ställe har samma ägare som Hotell Höga kusten. Här har vi själva bott en natt och ätit middag förra året och maten och utsikten var mycket bra.

Läs om vårt besök på Björkuddens Hotell och Restaurang här.

Skuleberget

Om man nöjer sig med en våffla som lunch så kan fikastugan uppe på Skuleberget funka som lunch. Linbanan är i gång igen, så det funkar att åka den upp från baksidan om man inte vill klättra eller vandra upp.

Västerbotten

Sjöbris, Umeå

Umeås mesta uteserveringsalternativ heter Sjöbris. Detta är en båt och en brygga på vattnet i Umeälven. Sol, vattenskvalp och räkor.

Rex, Umeå

I Umeås rådhus huserar restaurangen Rex. På sommartid öppnar en stor uteservering mot Rådhusparken. Kvalitén på maten är alltid hög här.

Läs också: Bästa stoppen längs E4:an genom Norrland – våra tips

Missa inga inlägg. Glöm inte att gilla 4000mil på Facebook och på Instagram.

 

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *