2022 har varit ett bra år för bloggen, nytt läsarrekord i år igen med över 800.000 unika besökare.

Vad har då lästs på bloggen? Ja, dels kommer läsarna in via Google och där är det ofta gamla favoriter som rullar på år efter år. Och den listan håller en bloggare lika hemlig som riksbanken håller sina nycklar till valutareserven, tänker jag?

Men sedan kommer läsarna också in på dagens inlägg och läser det som nyss har skrivits och publicerats. Genom att man går in direkt på bloggen eller via Facebook. Och den listan brukar jag traditionsenligt alltid dela med er. Kul att se vad som ”slår” och även en möjlighet att läsa ikapp för den som vill.

1. Sveriges mysigaste småstäder – våra 10 favoriter

Ett förhållandevis enkelt litet inlägg på senhösten. Med vår lista på söta små favoritstäder i Sverige. Det blev helt galet där ett tag med hela 57.000 läsningar. Massor av kommentarer och i vanligt ordning blev några arga. För att vissa av våra förslag minsann inte alls hade haft några stadsrättigheter i det förflutna och därför inte fick förekomma i en lista med ordet ”stad” i.

Slutsats? Sverige är fortsatt populärt och svenskarna är fortsatt lokalpatrioter?

2. Hej SJ – Är det tänkt att norrlänningen ska lägga ner det här med tågluff?

Detta inlägg har rekordet i räckvidd på Facebook med över en halv miljon människor som såg inlägget åtminstone flimra förbi på FB.

Det handlade om vår frustration över att det inte går att lita på järnvägsförbindelserna genom Sverige. Tyvärr ”kapades” inlägget mer och mer på Facebook av ”typ bruna SD-människor” och det gillar vi förstås inte.

Lärdom? När man väl har släppt lös monstret, så är det inte man själv som är i kontroll längre?

3. 25 fantastiska sevärdheter i Sverige – en för varje landskap

Sveriges bästa kan man närma sig på många olika sätt. Men alltid med vördnad och ödmjukhet. För det finns ju så mycket. I juli i år släppte vi detta, rätt ambitiösa inlägg, där vi plockar ut en favorit från varje landskap. Kul att det blev så uppskattat och läst!

4. Ombyggnationen på Arlanda är klar – men visst blev det lite bökigt?

Jag blev lite bestört när jag åkte ner till Stockholm i jobbet i början av hösten, landade på terminal 4 som vanligt (gamla inrikes), men sedan var tvungen att småjogga en dryg kilometer bort till 5:an för att överhuvudtaget bli utsläppt i det fira. (Och sedan småjogga samma sträcka tillbaka på utsidan för att få tag på en shuttlebuss)

Nu i början av december fick jag även, i ärlighetens namn, prova på fördelarna med det nya systemet, då vår flight från Köpenhamn hade samma gate som avgående till Umeå sedan. Det är ju smidigt.

Men mitt inlägg från början av hösten var kritiskt. Och gick bra.

Nya gången

5. Plötsligt bor det en vit katt hemma hos oss

Nej vi kunde inte motstå den lilla döva katt som plötsligt en dag flyttade in hos oss. Och det kunde uppenbarligen inte våra läsare heller. 1800 reaktioner på Facebook är rekord.

6. Passeländet har gått hela varvet runt och blivit trendigt

Om man driver en blogg får man då och då pitchar på mejlen. SEO-företag och marknadsförare som lejts in för att skapa länkkraft och sprida en kampanj. De vill förstås skapa så mycket som möjligt utan att betala och skickar mejl till såna som jag med ”spännande nyheter som borde intressera mig och mina läsare”.

Dessa brukar man ju ignorera, det kostar pengar att annonsera hos oss!

Men den här nyheten, att man i somras fick 30% rabatt hos Elite Hotel om man kunde uppvisa ett ogiltigt pass, var så charmig att jag inte kunde motstå.

Inlägget blev också mycket riktigt ett av årets mest lästa.

Rariteter

7. Experternas råd om att resa nu – med ett pågående krig i Europa

Det här inlägget skrevs i början av april, alltså kort efter att Ryssland anfallit Ukraina och många var, helt naturligt, intresserade av experterna bästa råd.

8. Världsarvet Örlogsstaden Karlskrona – aldrig har jag väl sett en sån stad förut!

Oj! Ett sånt här destinationsinlägg ska ju inte kunna bli så här stort egentligen. Snarare då passera rätt obemärkt förbi. Men Visit Karlskrona hittade det och delade. Och så sprang det hela iväg.

9. Vad kostar en tågluff egentligen? – vår kalkyl

Kul när ett matnyttigt inlägg från vår tågluff får sådan spridning. En kostnads-kalkyl var också efterfrågad av er läsare.

10. Packlista för tågluff – så här ser vår packning ut

Alvas kompisar var på henne veckorna innan, när släpper din mamma sin packlista? Jo den kom samma dag som vi åkte iväg och många har redan läst den.

Slutsats

Årets trender är samlingsinlägg om Sverige, inlägg om att tågluffa, samt aktuella rese-debacle. Borta är vandringsinläggen och borta är Norrland. Fast det kan väl inom parantes sagt hända att en del av dem rullar på, på den där googlingslistan?

Mest glad är vi för att tågluffen fick så många läsningar.
Men allra mest av allt, tack för i år och tack för att ni läser.

Missa inga inlägg. Glöm inte att följa 4000mil på Facebook och på Instagram.

8 Comments

 1. Jag tror att folk älskar att läsa om andras ”misslyckanden”. Rant-inlägg går bra (även hos mig), om än just för stunden, medan googlingsheta inlägg mer bidrar till den långsiktiga och tidlösa läsningen.

  Kul för er att det går bra och att folk läser! Det ligger ju en hel del jobb bakom. 🙂

 2. Läser allt ni lägger upp! Så bra mix mellan Sverige, utomlands, restips, budget mm.
  Heja er!

 3. 800 000 är galet mycket, kuuuul! Blogga är bäst, ingen protest.

 4. Ann Beutler

  Ni är ju bästa bloggen..läser era inlägg regelbundet..Flying Dryden läser jag också..fö endast andra bloggar om jag googlar ngt specifik Och inlägget om Sveriges småstäder var riktigt bra

  • Gunilla Yourstone

   Tack snälla du för beröm och för att du läser. Håller med om att Dryden är bra. 🙂

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *