Sommaren närmar sig med skrämmande fart. Efter påsk är det mest bara att hålla i sig, så fort går det innan juni är här.
Själva har vi tänkt oss till Krakow, Venedig, Gardasjön och Albanien i sommar. Samt förhoppningsvis en tur till fjällen också.

För den som ännu inte bokat sommarens resa servar vi med inspiration i form av en lista över våra sex favoriter i Europa just nu.

Roadtrip på Island

Bästa sommarresorna

Riktigt exotiska upplevelser bara 3 timmar bort från Arlanda. På många platser på Island kan man inte ens förstå att man fortfarande är kvar på samma planet.
Det gäller att boka i tid bara, Game of Thrones-inspelningar och fotbollsframgångar gör Island till ett mer populärt resmål än någonsin.

Vi rekommenderar en roadtrip Island runt för den maximala upplevelsen.

Läs om vår resa till Island här och vår guide till isländska Ringvägen här.

Bästa sommarresorna - Island

 

Baska Voda

Bästa sommarresorna - Baska Voda

Ibland blir man förälskad ögonblickligen. Så blev det för oss och Baska Voda. Efter en lång bilresa låg den bara där, en sagoby mellan berg och hav. Solen var på väg ner och himmel och hav färgades mjukt rosa. Lagom stort, lagom mängd restauranger och lagom antal turister.
Baska Voda är perfekt för en avslappnad och okomplicerad semester. Split, Dubrovnik och flera nationalparker ligger på rimligt avstånd.

Bästa sommarresorna - Baska Voda

Läs om vår resa till Kroatien här.

 

Bad Gastein

Bästa sommarresorna - Bad Gastein

Riktigt charmig liten ort mitt i Alperna. Bad i varma källor och oförglömlig vandring runt knuten. Den som reser med lite stil och klass kan ta in på anrika Salzburger Hof. Kan kombineras med Salzburg, Mozarts födelseort.

 

Gozo

Bästa sommarresorna - Gozo

Den maltesiska ön Gozo. Som Medelhavet var förr. När man vill känna sig som lokalbefolkning, njuta av lugnet, vandra och bada i osannolikt blått hav.

Det gör egentligen inte så mycket att Gozos sevärdhet nummer 1, Azure Window har rasat, resterande del av den härligt karga naturen är ju kvar. Och kanske får man ha ön ännu lite mer för sig själv nu?

Bästa sommarresorna - Gozo Xlendi
Xlendi på Gozo

Läs om vår resa till Gozo här.

 

Granada

Bästa sommarresorna - Alhambra
Alhambra

Charmig stadskärna, kultur och historia. Låter det som en bra kombo? I så fall har vi staden för dig. Spanska Granada är vindlande gränder, arabiska kvarter och flamenco-shower.

Samt naturligtvis en av Europas främsta sevärdheter, borgen Alhambra.

Läs om vår resa till Andalusien och Granada här och vår guide till Alhambra här.

 

Transsylvanien

För den som är sugen på att prova något helt annorlunda i sommar. I Transsylvanien hittar man sömniga jordbruksbyar där tiden tycks ha stått stilla i några hundra år, charmiga medeltida städer och vacker vandring. Samt förstås även greve Draculas osaliga ande som svävar över området.

Läs om vår resa till Transsylvanien här och vår guide till området här.

Bästa sommarresorna - Sighisoara
Sighisoara

Läs också om våra bästa förslag till höstlovsresor här.

Välkommen att följa 4000mil på Facebook för fler resetips och reseberättelser.

 

6 Comments

 1. Kul att ni också tipsar om Gozo just nu 🙂 En ö vi verkligen gillar! Även Island, Kroatien och Albanien är favoriter. Transsylvanien har vi inte besökt, men det lockar!

  • gunilla yourstone

   Gozo har en speciell plats i mitt hjärta. En av få platser jag kan tänka mig att faktiskt flytta till någon gång.

 2. City Lover Reser / Dita

  Fina tips. Baska Voda vill jag besöka men just nu känns det som alla skall till Kroatien.
  Kul att ni tipsar om Österrike. Har varit flera gånger där just på sommaren och kan tänka resa dit igen.
  Så vacker natur. Utmärkt att kombinera naturvandringar med lite citykänsla.
  Salzburg är toppen att besöka på sommaren- med sin musikfestival sjuder det av liv och kulturlivet är inte dött som det kan vara i andra städer på sommaren.

  • gunilla yourstone

   Baska Voda föll jag för utan att riktigt kunna peka ut varför. Salzburg och Österrikiska alperna var jag till sommaren 2001 och minns det som helt underbart!

 3. Bra tips för semestersugna! Extra roligt att ni tipsar om Rumänien, dit vi ska i sommar! Har lusläst era rumänska inlägg förstås och blir bara mer och mer taggad.

  • gunilla yourstone

   Rumänien är verkligen exotiskt för att vara Europa. Massor att se och göra. Vandringen, Pele Castle, Sighisoara och Transfaragan Road är totala måsten.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *