För andra året i rad, (alltså en tradition nu va?) tittar vi igenom årets 150 mest lästa inlägg, och räknar ut vilka länder som (sammanlagt) är de mest lästa länderna på bloggen under året.

Här hittar du mest lästa länder 2018 och detta är 2019´s lista:

1. Italien

Samma vinnare som förra året. Och medan förra årets seger blev hårfin, utökar Italien i år sitt försprång rejält. 65.000 sidvisningar för Italien hittade jag. Vad läser man då? Ja men allt, är väl det korta svaret. Allt från Dolomiterna i norr till Tropea i söder. Och så gärna de orter som finns däremellan, för säkerhets skull. Själva passade vi på att utöka repertoaren med två nya destinationer i år. Också för säkerhets skull. Comosjön och Cinque Terre.

Cinque Terre
Comosjön

2. Sverige

Svemester-trenden märks på 4000mil. Sverige blir mycket googlat och mycket läst. Nu ska det bli spännande att se hur sommarens Roadtrip till Lappland står sig inför 2020.

3. Förenade Arabemiraten

Förra årets raket plockar en placering. Ett inlägg som vi gärna lobbar för här, är det om vårt Afternoon Tea i Burj Khalifa.

4. Sri Lanka

Sri Lanka har haft det lite kämpigt som turistdestination efter terrorattackerna i april förstås. Detta märks även på vår blogg, där Sri Lanka varit mycket läst. Men en 4:e plats håller man.

Läs också: Vågar man åka till Sri Lanka nu?

5. Tanzania

Tanzania rör sig uppåt i listan. Ja eller Zanzibar då, för det är de inläggen man främst läser. Läs om 4 trevliga utflykter på Zanzibar här.

6. Portugal

Till Portugal har vi rest tre gånger nu på bara ett par år. Och det börjar verkligen visa sig på bloggen. Vi har skrivit om en helt fantastisk vandring på Madeira här och om bästa sakerna att göra i Lissabon här.

Madeira

7. Albanien

Albanien dalar lite på listan. Kanske är nyhetens behag över lite för Albanien nu? Vi vet inte, vi vet bara att vi gillar landet skarpt, framför allt den norra delen. Läs om att hyra, och köra bil i Albanien här.

8. Tjeckien

Här har vi en nykomling! Tjeckien var vi till både våren 2018 och våren 2019 och landet har verkligen rört på sig på bloggen under det här året. Läs vår guide till vackra Karlsbad här.

9. Ukraina

Oj, oj, Ukraina var vi ju till först i april i år. Landet har alltså inte ens haft ett helt år på sig att avancera och ändå hamnar det på topp 10? Ja förklaringen heter Tjernobyl. Och Chernobyl. För HBO-serien Chernobyl skapade Tjernobyl-hysteri i Sverige under 2 månader. I stort sett hela befolkningen verkade överväga en resa dit. En gissning är dock att landet halkar ner igen till nästa år, för nu har hysterin lagt sig. Läs om vad man känner igen sig i från serien, på turen här.

10. Slovenien

Slovenien. Landet som ingen ställer frågor om på Sveriges reseforum, men som visst alla googlar om? För Slovenien blev verkligen super-mycket läst i somras.

Läs vårt frustrerade inlägg: Varför åker ingen till Slovenien? 

 

2 Comments

  1. Underbar läsning och intressant listning!
    Italien som etta förvånar mig verkligen inte. Landet är så charmigt från norr till söder.
    Däremot kan jag förvånas lite över Sverige som tvåa, men helt klart miljöns och tågresandets förtjänst. För övrigt har jag ingen tanke på övrigas placering. Åker till Slovenien i september för att ev hjälpa till att höja dess placering. 😄

    • Gunilla Yourstone

      Jag tycker alltid sånt här är superintressant. Vad slår? Vad läser folk? Osv. När jag började blogga avfärdade jag Sverige som ointressant och oexotiskt. Men när jag väl börjat skriva om de svenska sevärdheterna har de visat sig att folk är superintresserade. 🙂

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *