Påsken är för oss en helg vars främsta förtecken och fördel stavas Långfredagen och Annandag påsk. Alltså två extra lediga dagar att resa på.

Och tar vi oss inte iväg på någon resa så firar vi just ingen påsk heller. När barnen var pyttesmå försökte jag mig på några år att införskaffa påskris och lite påskdekorationer och så där. Men det tog sig aldrig riktigt. Helt enkelt för att jag själv inte har några känslor för påsken.

Men helst reser vi förstås. Här befann vi oss för 1 år sedan, 2 år sedan och så vidare.

2021 – Gävle och Västmanland

Föra påsken hade vi suttit hemma i radhuset och tryckt i 6 månader i sträck, utan att se dagsljus höll jag på att säga (fast riktigt så illa var det ju inte). Till påsk var det bara nog av den varan och vi företog oss den djärva resan ner till Gävle och min pappa. Därifrån gjorde vi en fullspäckad dagstur till Hälleskogsbrännans naturreservat, Norberg och världsarvet Engelsbergs bruk. En fantastisk utflykt för den som levt utan nya intryck så länge.

2020 – Pandemi

Inga minnen alls från denna påsk vill uppenbara sig i mitt minne. Men vi befann oss garanterat i hemmet, eftersom pandemin just brutit ut big time.

Lite senare i april gjorde vi ändå en storslagen resa. Vi åkte jorden runt. I Västerbotten vill säga.

Läs också: I går reste vi till Jerusalem – jorden runt i Västerbotten

2019 – Kiev och sedan Jordanien

2019 var det full fart och hände grejer. Härliga tider alltså? Ja, om det inte hade varit för det faktum att Christofer i november innan fått en stroke och inte på långa vägar var återställd ännu.

Det blev därför så att jag åkte ensam på vår bokade resa till Ukraina och sedan Jordanien. Fantastiska resmål båda två, som blev tydliga höjdpunkter under hela resåret 2019.

Älskade, älskade Kiev!
Jordanien

2018 – Prag

2018 åkte vi Finnair till Prag och fick ett underbart försommarväder på kuppen. En toppenresa helt enkelt. Läs mer här.

Prag

2017- Kapstaden med omnejd

April i Kapstaden är shoulder season. Hösten är på väg in. Men vi fick fina varma dagar, även om kvällarna var kyliga. Vi hann även med en tur till Godahoppsudden och en vinprovningsdag i Franschoek. Läs om resan här.

2014-2016 – Inga påskresor i sikte

Tråkiga år påskledes, för dessa tre år blev det inga påskresor. Vad vi gjorde i stället? Kanske åkte jag med mina barn till Gävle, kanske var vi hemma.

Det var tider det!

2013 – Japan

En av våra allra bästa påskresor någonsin är utan tvekan den till Japan 2013. Vi åkte över påsk och precis i den mest optimala körsbärsblomnings-säsongen. Tokyo, Kyoto, Kanazawa och Takayama besökte vi och överallt blommande körsbärsträden!

2012- Florida

Den här resan hade vi laddat för länge. Vi åkte hela storfamiljen, men alla våra 4 barn och även tillsammans med min syster och hennes familj. Nöjesparkerna i Orlando stod förstås i centrum, men även Key West och en kortkryssning till Bahamas. Läs om resan här.

Everglades Florida

I år då?

I år är vi hemma över själva påsken. Min pappa är här på besök och idag när solen skiner för fullt, kommer vi att åka ut till stugan en sväng.

Vi hoppas på lite mindre snö nu…

Sedan, direkt efter påsken åker jag och Alva ner till Amsterdam för att uppleva tulpanerna. Bland annat.

Såna här. Fast fler och inte i vas.

Vill du läsa fler av våra resetips? Glöm inte att följa 4000mil på Facebook och Instagram.

 

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *