Christofer följer ju inte med till Uganda. Att jag däremot ska åka, har hela tiden känts ganska självklart. Som jag skrivit tidigare, i och med att min syster med man plus ytterligare ett par åker med, så åker jag ju inte ensam. Men det dröjde inte så länge innan jag tänkte ännu ett steg. I stället för Christofer tar jag förstås med mig Alva på resan!

Alva är väldigt noga med skolan och ambitiös, (och regerande nordisk mästare i matematik, gubevars) så hon fick fundera en stund. Det fick inte finnas någon risk att slutbetygen i 9:an skulle äventyras. Risken fanns ju även att det kunde krocka med något kul på kompis-planet. Men efter lite funderande var hon med på idén. Vår researrangör i Uganda, AA Safaris and Tours, var också med på noterna. Inga problem att byta medpassagerare.

De enda som inte galopperade i takt var faktiskt försäkringsbolaget Zurich. När jag ringde dem för att kolla om vi kunde göra en namnändring på Christofers biljett, i stället för att avboka hela resan, sa de att tyvärr, den servicen ingår inte. Vadå service som ingår, det är ju ni som tjänar på affären tänkte jag. Men det fick alltså bli två avbokade biljett för 14.400 kr med notan till Zurich och sedan två språjlans nya biljetter till Entebbe för några hundralappar mindre. Bra affär för mig, bra affär för Emirates och Resevaruhuset. Sämre affär för Zurich. Men så ville man ha det.

Alva - nästa generations resebloggare
Kroatien

I alla fall det känns så roligt att Alva kommer med mig på den här resan. Tidigare har vi rest bara Alva och jag till Brasilien 2013, vi åkte med en kompis och hennes jämnåriga dotter till Malta sommaren 2014 och förra sommaren åkte Christofer, Alva och jag till Italien tillsammans bara vi tre. Sedan har vi gjort ett antal familjeresor med fler av barnen till Florida, Kroatien, Island, LissabonDubai och nu senast Riga.

Alva - nästa generations resebloggare
Jämtland

Idag passar jag på att ställa några frågor till Alva, 4000mils nyaste medarbetare.

Alva, hur känns det att följa med till Uganda?

Spännande och intressant. Kul att åka till Afrika som jag typ inte varit till förut. Bara till Egypten på charter när jag inte ens var 2 år och det gills ju knappt. Spännande att åka på safari för det har jag inte gjort tidigare.

Vad tror du att du kommer att missa under tiden på hemmaplan?

Det är ju alltid mycket i skolan som är svårt att ta igen. Och sen är det tiden med mina kompisar. Om de träffas och hittar på något jättekul kan jag inte vara med. Men det var till slut mina vänner som sa åt mig att det är klart att jag ska åka med. När jag nu har chansen.

Vad blir roligast på resan?

Att se vilda djur.

Alva - nästa generations resebloggare
Island

Något som du är orolig för?

Malaria känns ju lite läskigt. Om man skulle få det. Sen hoppas jag att jag inte behöver ta några sprutor innan.

Kommer du att vilja vara med och skriva några inlägg?

Kanske. Det kan jag nog. Vi får se.

Bästa resan innan denna?

Behöver du ens fråga det? Det var ju din och min resa till Brasilien. När vi åkte för att titta på vilda aror.
Jag minns när vi stod där under Iguazufallen och var helt genomblöta. Vilken känsla! Och första kvällen på lodgen i Pantanal när vi skulle ut och fiska pirayor. Och guiden plötsligt sa till oss. ”Kom, jag hör aror”, så följde vi med honom och där satt de, två stycken alldeles riktiga vilda hyacintaror i ett träd, alldeles nära oss.

Alva - nästa generations resebloggare
Brasilien

Alva - nästa generations resebloggare

Vad är det bästa med att ha en mamma som är resebloggare?

Att ha en mamma som lever sin dröm är ju bara bäst.

Och sämst?

Att hon är borta mycket och att det finns så mycket i hennes liv som man känner att man inte är en del av.

Hm… vi får ändra på det och hitta på mer saker bara du och jag?

Mmmm… kanske det. Om det inte krockar med nåt viktigt. Som jag och mina kompisar ska göra.

Alva - nästa generations resebloggare
Venedig

12 Comments

 1. Vad roligt 😊 och härlig bild på mor och dotter, med matchande överdelar och allt!

 2. Kul med en yngre generation!

 3. Åh vad roligt för er!
  Jag vet hur svårt det kan vara att stjäla tid med sin tonåring, jag har också en sån här hemma 🙂

  • Gunilla Yourstone

   Och så går man i otakt lite tänker jag. Jag vill resa med min dotter, men hon säger ”vet inte” och ”kanske” och ”vi vår se”. Sen bokar jag något eget och DÅ hade hon velat följa med…
   Ja, ja det är väl den tiden som är nu.

 4. Vad kul! Ni kommer säkert få en fin resa tillsammans! 🙂

 5. Superkul, vilket äventyr ni ska på!! Jag älskar att resa med min dotter, men håller med Alva om att skolan är viktig. 🙂

 6. Mysigt att resa ensam med barn. Det blir en helt annan mental närhet.

  Kram Lena

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *