Den här tiden förra året plockade jag fram listan på 4000mil´s mest lästa länder någonsin. Alltså sammanlagt sedan bloggens start. Att Sri Lanka vann var ganska väntat, inläggen därifrån har gått väldigt bra. Likaså kändes det väl inte som någon överraskning att även USA och Italien låg bra till.
Möjligen då att vi blev lite överraskade att Spanien, Japan och Thailand även de plockade platser på topp 10.

Nu har vi återigen gått igenom statistiken. Denna gång är det enbart 2018 vi tittat på och summerat besöksantalet för de 400 mest lästa inläggen. Och Sverige, vi har ett resultat.

1. Italien

Ja, vad roligt! Dels tycker vi att det är kul att ett nytt land intagit toppositionen, alltid kul med omväxling och lite fight. Sedan att just Italien gått så bra är roligt eftersom det är ett av våra egna favoritländer och ett land som vi verkligen satsat på de senaste åren.

Gardasjön och Venedig i fjol och Tropea och Dolomiterna i år. Hela 45.000 sidvisningar har våra Italien-inlägg haft i år. För den som längtar efter lite lättsam Italien-inspiration rekommenderar vi till exempel inlägget 10 platser i Italien som gjorda för Instagram.

2. Sri Lanka

Det var på håret, bara 1400 sidvisningar skilde Italien och Sri Lanka åt. Sri Lanka är fortfarande väldigt populärt att läsa om hos oss, men alltså inte längre på topp. Får vi pusha lite för inlägget Vandring på Sri Lanka?

Sri Lanka – en kioskvältare på bloggen

3. Sverige

Sverige räknade vi inte ens ihop förra året. Vilket misstag. För många vill ju läsa om Sverige. Allra mest om våra 4 utflykter från Umeå kanske, men även om tex Vildmarksvägen och Hotell i Stockholm. Vår egen favorit är kanske inlägget om Skallbergsgrottan.

4. Förenade Arabemiraten

Dubai är ju ett nytt resmål på bloggen från mars i år, men det hindrar inte Dubai från att omedelbart slunga sig upp på ett tätposition. Helt klart är detta en favoritdestination för många svenskar och hela 26.000 visningar på bloggen.

Vårt eget favoritinlägg från resan är detta.

5. Albanien

Åh, så roligt, utbrister vi igen. Att detta lilla avsides liggande land blivit så populärt. Helst då att vår vandring från Valbona till Theth drar till sig så många läsare ändå.

6. Tanzania

Ja eller Zanzibar då. För det är ju om Zanzibar de allra flesta av våra besökare läser. Även om 487 själar hittat till inlägget om Kilimanjaro i år. En av våra egna små favoriter är inlägget om vår (långa) resa ner till Zanzibar.

7. Island

Island smyger in på en 7:e plats. För här finns inga storsäljande inlägg utan i stället ett stillsamt och ständigt pågående nötande av egentligen samtliga isländska inlägg.

8. Polen

En liten raket får man ändå kalla Polen. Bara några få inlägg finns skrivna och det läses främst om Krakow och Auschwitz.

9. USA

USA seglar ner några placeringar i år. Inte så konstigt eftersom samtliga inlägg börjar ha några år på nacken.

10. Portugal

Yes, tre resor till detta härliga land har gett resultat. För nu har läsarna hittat till först bloggen och sedan till Portugal. Lissabon, Rota Vicentina och Madeira läser man om.

Läs om 2018 års alla resor här.

 

8 Comments

 1. En sådan statistik har jag inte gjort. Det kanske beror på att medan jag har så olikt antal inlägg från olika länder. Har ju massor t ex från Pakistan, Georgien och Brasilien, men t ex bara två från USA och ett från Belgien och Portugal. Nej, 2019 får bli året med lite strukturella ändringar på bloggen. Fast det sa jag ju i början på 2018 också. 🙂

  • Gunilla Yourstone

   Jag har också olika antal inlägg. Belgien och Danmark har bara ett var tex och inte heller SEO:ade på något sätt. Så de är ju chanslösa mot länder som jag har satsat mer på. Sen har man ju inlägg som handlar om flera länder, de har jag inte räknat med alls, samt de som kanske handlar om ett land. Tex det med 5 recept på thaimat. 🙂
   Det tar lite tid att räkna. men jag är statistiknörd och gillar sånt.

 2. Roligt och intressant inlägg! Polen och Albanien fungerar också väldigt bra hos mig. USA inläggen fungerar konstigt dåligt, med tanke på hur många av dem jag ändå har!

  • Gunilla Yourstone

   Ja det är så spännande att räkna ihop och se hur det blev. Ibland väntat och ibland oväntat.

 3. Vad kul det är med listor av olika slag.
  Trots alla intressanta resmål stannade jag upp vid inslaget om Vildmarksvägen och tänkte tillbaka på vår underbara husbilsresa där för två år sedan.
  Vi besökte alla platserna i ert inlägg, vandrade till Blinda dalen i Bjurälvens naturreservat och gjorde en dagsvandring ut på fjället med lunch på Trangiakök. Inte kunde man tro att vi bara var en mil från stor bilväg. Håller med om att det måste vara häftugt att röja snön där.

  • Gunilla Yourstone

   Ja det är inte alltid det mest långväga och mest exotiska som är bäst. Vildmarksvägen är verkligen en pärla. 🙂

 4. Minett

  Intressant lista! Jag vill också hålla med Att resa podden om att er blogg är bland Sveriges bästa resebloggar. Lyssna på senaste avsnittet, om du inte redan gjort det. Runt 35 minuter in i poddavsnittet pratar de om er blogg. http://attresapodden.se/074-resetrender-2018/

  • Gunilla Yourstone

   Åh, nej det hade jag inte hunnit lyssna på, men gjorde det nu förstås. Vilket fint och oväntat beröm. Blir alldeles rörd. 🙂

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *