Just nu reser vi väldigt intensivt. 2016 blev det 8 utlandsresor och i år ser det ut att bli lika många. Vår största fasa är faktiskt att vi ska bli blasé och inte längre uppskatta upplevelserna som förut. Och visst kan man känna av en viss sådan känsla.

Till exempel att vi har lite sämre tålamod med ett resmål än tidigare. Att vi ibland bestämmer oss nästan sekundsnabbt att det här gillar vi inte. Plus att det i alla fall periodvis kan uppstå en viss mättnadskänsla på vissa typer av upplevelser som man helt enkelt fått för mycket av. I det här inlägget har vi skrivit mer om det.

Men kan man tänka sig något mer tragiskt än att resa runt till en massa fantastiska platser på jorden, och så förmår man inte uppskatta det? Lite som den där Keno-reklamen ni vet; ”måste det vara koriander i all mat här?” Eller som när jag jobbade på Furuviksparken en hel sommar och blev immun mot piratskeppet. Nej huvva, det får aldrig hända!

Dessbättre verkar vi i mångt och mycket vara precis lika lättflörtade som för 10-20 år sedan. Att vi förälskar oss handlöst i platser är inte alls ovanligt. För att de är vackra, annorlunda och charmiga. För att vi gillar människorna och stämningen. Ibland pga. en solnedgång.

Här är 10 platser som får våra hjärtan att slå snabbare och får oss att le skälmskt och rodnande lite varje gång vi tänker på dem.

Fish River Lodge, Namibia

platser vi förälskat oss i

20 fristående stugor 10 meter från kanten på världens näst största canyon (efter Grand Canyon). En helt overkligt fantastisk utsikt. Och vilka solnedgångar sen! Så grymt snygg design på hela stället. Dessutom en hel fantastiskt canyon att upptäcka. Vad ska vi säga? Hela livet har helt enkelt blivit en väntan på att få komma tillbaka.

La Digue, Seychellerna

platser vi förälskat oss i la digue

Alla andra paradisöar kan packa ihop och gå hem. För bättre än så här blir det inte.

Hong Kong

platser vi förälskat oss i - Hong Kong

Vi vill flytta in i en lite lagom trång, men liksom ändå charmig lägenhet i Shueng Wan. Bli stammisar på en massa restauranger med dumplings på menyn. Och på några barer i SoHo när vi ändå håller på. Vi vill åka Star ferry och Ding Ding Trams hela dagarna och köpa grönsaker och frukt på gatan. Vi vill bli Hong Kong-bor helt enkelt!

Tangalle, Sri Lanka

Lugnet och harmonin fann vi på den öde stranden i Tangalle. Hos fiskarna och det hisnande, lynniga havet.

Gozo

platser vi förälskat oss i - Goxo

En av få platser vi skulle kunna slå oss ner på. Gozo är gemyt och trivsam vardag. Karg skönhet och dramatiska klippor.

Kyoto

platser vi förälskat oss i - Kyoto

Japansk charm, geishor, vackra tempel och fantastisk mat. Och körsbärsblomningen en hel vecka om året. Vi förstår faktiskt inte hur man kan motstå.

Key West

platser vi förälskat oss i - Key West

Den där känslan ni vet, som inte går att ta på. Man blir lugn. Och känner sig hemma. Är det alla pasteller? Är det mancini-mannen på stranden? Är det vår B&B-värdinna som känns som den mor vi aldrig haft? Vi vet inte, vi vet bara att det är lugnt och att allt ordnar sig.

Baska Voda

platser vi förälskat oss i Baska Voda

De dramatiska bergen som fond. Den småskaliga stämningen. Tomatrisotton! Solnedgången över havet varje kväll. Och vi älskar dig Baska Voda!

Sighisoara, Rumänien

platser vi förälskat oss i - Sighisoara
Sighisoara

En strålande färgstark skönhet. Varför ser inte alla världens städer ut så här? Timme efter timme kan man vandra genom gränderna utan att tröttna.

San Fransisco

platser vi förälskat oss i

En favoritstad! San Fransisco är storstad, men känns genuin, säker och vänlig. Union Square med sina spårvagnar som vänds med handkraft. Backarna, husen. För att inte tala om Fishermans Warf. Det är verkligen en bit att åka till San Fransisco, men vi kommer tillbaka!

Här listar vi våra favoritländer hittills på resa.

Välkommen att följa 4000mil för fler resetips och reseberättelser.

 

10 Comments

 1. Vilka härliga ställen! Har faktiskt bara besökt Gozo (som vi gillar mycket!) av dem. I Kroatien har vi ju åkt längs med hela kusten, men stannade inte just i Baska Voda. Roligt att äntligen ses i fredags! Hoppas vi får tillfälle att prata mer framöver!

  • Gunilla Yourstone

   Ja men visst var det trevligt i fredags. Jag hann prata åtminstone lite med alla som jag kände igen. Förhoppningsvis kommer fler tillfällen också!

 2. Underbara ställen och vackra bilder! Av de jag besökt kan jag bara hålla med. 🙂

 3. Nej huva! Låt oss hoppas att inte det händer.. fiiiina bilder och ställen. ❤️

 4. San Francisco <3 vill tillbaka!! Jag gillar inte att resa till stora städer, men denna stad åker jag gärna till om och om igen.

 5. Jessica

  Många av platserna står på min Bucketlist :-)) så rolig blogg att läsa!!!

  • Gunilla Yourstone

   Kul att du gillar bloggen! Förstår att platserna står på din lista, de är verkligen speciella!

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *