I dagarna nåddes vi av Tickets pressmeddelande om vårens hetaste resmål. Sånna listor med mest bokade osv, brukar ju vara ganska enahanda läsning. Det är Gran Canaria, det är Kreta och det är Mallis. Och så New York och London för weekend. Gäsp liksom. (missuppfatta oss inte, vi har inga synpunkter på att folk reser dit, vi tycker bara att det är tråkigt att samma resmål ligger på mest-bokade-listorna år efter år)

Men nu presterar Ticket ”vårens klättrare”, dvs de resmål som ökat mest just nu. Så här ser den ut och vi har besökt samtliga 10:

Utanför Lissabon

Vårens klättrare

1. Lissabon + 37,5 procent (plats 11 från plats 13)
2. Rom + 18,4 procent (plats 12 från plats 15)
3. Wien + 83,5 procent (plats 19 från plats 30)
4. Nice + 37,1 procent (plats 21 från plats 26)
5. Istanbul + 149,7 procent (plats 22 från plats 50)
6. Milano + 80,4 procent (plats 26 från plats 40)
7. Split + 67,8 procent (plats 27 från plats 38)
8. Los Angeles + 77,3 procent (plats 29 från plats 47)
9. Dublin + 70,2 procent (plats 30 från plats 49)
10. Aten + 39,9 procent (plats 31 från plats 42)

Lissabon

Men så många kloka val av svenska folket liksom!

Lissabon är ju vår nya stor-favorit bland Europas huvudstäder. Vi vet rakt inte hur vi ska formulera vår entusiasm bäst, så att ni liksom förstår och bokar in er resa dit omgående.

Men det är klart, ett bra sätt skulle ju kunna vara att läsa alla våra inlägg om Lissabon.

Rom är ju klassiskt förstås, men inte så förvånande. Själva släppte vi nyligen en liten guide till var i Rom man bor bäst.

Wien har vi inte på något sätt hunnit göra, det blev bara en kort ofrivillig visit i sommar då vår transitflight hem till Stockholm övergav oss. Men det lilla vi hann se (nämligen Schönbrunn slott) gillade vi och staden känns som en fräsch och lite oväntad uppstickare.

Istanbul

Istanbul är superroligt. Efter att alla turister på en gång övergav Turkiet som helhet för några år sedan, verkar trenden nu ha vänt igen. Vi gjorde ett kortare tillslag i Istanbul 2015 och föll verkligen för staden.

Många av de som bokar en resa till Split, gör det förstås för att besöka andra delar av Kroatien, Makarska Rivieran och öarna utanför. Men Split självt är verkligen värt ett besök också. Riktigt mysig stad med just den där känslan när man vill sitta ner och beställa in något på samtliga av stadens restauranger samtidigt!

Vår 10 dagars roadtrip i Kroatien som började och slutade i Split såg ut så här.

Arkitektur du bara hittar i Split

Aten besökte vi för första gången i september 2017 och vi skulle ljuga om vi sa att vi inte fick kämpa lite med staden. 34 grader i skuggan gjorde vår dag till en viljekamp mellan våra kroppars fysiska begränsningar och vår önskan att se Akropolis. (förstås vann Akropolis, sa jag att vi är resebloggare?)

Men vi skulle absolut kunna tänka oss att återvända vid ett senare och svalare tillfälle och se mer av staden.

Våra slutsatser om Atens måsten efter besöket kan du läsa om här.

Kanske gör sig Aten ändå bäst från en takbar?

Välkommen att följa 4000mil på Facebook, Instagram och Bloglovin för mer reseinspiration i dina flöden!

Tags

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *