Januari är den tid på året som jag själv brukar tycka är allra jobbigast. Den mysiga julen har redan varit, men det är så väldigt mycket mörker, vinter och kyla kvar innan det lättar. Inte så förvånande alltså att vi ofta åkt iväg någonstans denna tid. Men vart ska man resa i januari?  Här kommer våra bästa förslag på januari-destinationer.

Kilimanjaro

En av de bästa tiderna för en bestigning av Afrikas högsta berg Kilimanjaro är januari. Då har man ett optimalt väder. Det var också i början av denna månad som jag själv besteg berget för många år sedan. En bestigning som blev mer dramatisk än vi hade räknat med.

Läs också: Att bestiga Kilimanjaro – bästa tipsen och var man INTE ska gå

Koh Rong

Eller egentligen vilken Koh som helst. Men vi är ju egentligen inga Koh-människor själva, så den enda ön i Thailand och Kambodja som vi varit till är just kambodjanska Koh Rong. En paradisö utan el eller wifi.

Läs också: Koh Rong – det oexploaterade paradiset?

Vart ska man resa i januari?
Koh Rong

Abisko

För den som vill uppleva riktig polarvinter är Abisko i januari perfekt. Man får polarnatt och en av de bästa chanserna i Sverige till norrsken. På kvällen tar man linbanan upp till Aurora Sky station för middag på hög höjd.

Vart ska man resa i januari?

Schweiziska alperna och Bernina Express

Vi har själva besökt Schweiziska Alperna på sommaren och älskade det. Men det vore också spännande att komma ner på vintern. Och gärna då åka någon av de mest berömda järnvägslinjerna.

Läs också: 10 vackra tågresor i Schweiz. Dessa är ju måsten allihopa!

Gran Canaria

Inte trodde väl jag att jag skulle tipsa om Gran Canaria här på bloggen. Men tiderna förändras och just nu är Kanarieöarna ett av få vinterresmål som känns hyfsat pålitligt ändå. Så nu har jag fått upp ögonen för att Gran Canaria har vacker natur och många fina vandringar. Och i januari blommar mandelträden.

Vart ska man resa i januari?

Laos

Hade världen varit sig lik någorlunda, så hade man kanske hittat oss just här denna januari. För Laos skulle vi så gärna vilja besöka. Åka flodbåt på Mekongfloden, se templen och munkarna i Louang Prabang. Spana efter Gibon-apor i djungeln. Nu får det hela bero tills vidare.

Vart ska man resa i januari?
Vart ska man resa i januari? – Laos förstås!

Missa inga inlägg. Glöm inte att följa 4000mil på Facebook och på Instagram.

 

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *