I går listade vi 2022 års mest lästa inlägg. Men av outgrundliga anledningar är det sällan dessa mest lästa som man själv är mest nöjd med under året. Utan det brukar konstigt nog vara några helt andra.

Dessa 10 gillar vi nog själva bäst under året. Läs gärna om du missat något av dem.

Blå jungfrun nationalpark- en plats som andas magi

Som jag skriver i inlägget, när man besökt en av de där platserna, ni vet. Som får en att totalt tappa fattningen med sin skönhet. Då blir man plötsligt väldigt ödmjuk inför skrivandet. För hur ska väl jag? Liksom kunna göra rättvisa?

Denna känsla drabbar mig efter Blå jungfrun. Och så tar jag i från tårna och skriver.

Rallarvägen – och världens 8:e underverk

Rallarvägen har jag dissat tidigare när jag varit i Abisko/Björkliden. En vandringsled nere i fjällbjörkskogen och bredvid vägen liksom. Boring! Men så får vi lite tid över en dag och bestämmer oss för att se Rallarkyrkogården och då är det Rallarvägen man måste gå för att komma dit.

Då förstår vi. Rallarvägen är ju något annat. Det är inte en vandringsled i första hand. Och absolut inte någon stor naturupplevelse. Detta är en spännande historielektion från en spännande tid och ett historiskt bygge. Det måste helt enkelt bli ett entusiastiskt inlägg av det hela!

Torne hamn

Welcome to Schiphol, the hell on earth

Första vågen av flygplatskaos efter pandemin träffades oss oväntat och som ett slag i magen. Sedan visste vi vad som gällde och undvek världens flygplatser för ett tag.

Norra St Sigfridsleden – vi vandrar en ny pilgrimsled i Västergötland

En extremt enkel utflykt som startade utanför dörren hemma hos min syster. Men ändå så härlig i gnistrande snö på juldagen förra året. Klart man blev entusiastisk.

Vad innebär egentligen hållbart resande?

Äntligen satte vi ner foten och resonerade runt hållbart resande. Att det är komplext och svårt och innehåller så många dimensioner. Men kan också göra resandet betydligt roligare och trevligare, tycker ju vi. Därför är det alltid från det hållet vi närmar oss ämnet. Lust och inte plikt.

50 saker att se och göra i London – våra bästa tips

Vår längsta, maffigaste, att-göra-lista någonsin! Hela 50 braiga spännande saker kom vi på för London. Men så är det också London, en av världens mesta weekend-städer. Samt den stad i världen som fått och förtjänat flest besök av oss.

Hur det blir när man litar på att andra har tänkt – för det har de ju aldrig

Hehe, här var jag lite arg. Eller i alla fall trött. Och väldigt, väldigt blöt… Men det kan ju också bli rätt kul efteråt.

Brienz Rothorn Bahn och vandring till Turren – Schweiz när det är som bäst

Världens bästa land, värdens bästa ånglok och världens bästa vandring. Samt världens bästa väder. Hur kan det inte bli ett favoritinlägg av det?

Vandring till Låktatjåkko fjällstation – födelsedag på Sveriges högsta

En flerårig dröm är att sova upp på Låktatjåkko fjällstation. På min födelsedag och allt, blir det till slut av.

Keukenhof – vår guide till det ultimata och mest tulpanmaxade besöket

En härligt dag på en härlig plats blev till en guide med svar på alla förstagångsbesökarens frågor. Det vill säga alla de frågor vi hade innan.

Missa inga inlägg. Glöm inte att följa 4000mil på Facebook och på Instagram.

 

2 Comments

  1. Det är spännande tycker jag att de inlägg man själv tycker är både bäst skrivna eller mest läsvärda sällan är de som blir mest lästa..
    Nu fick jag med mig några riktigt fina vandringstip, tack för det.

    • Gunilla Yourstone

      Ja som vandringen i Schweiz, jag har pushat och pushat för den i olika samlingsinlägg, men ingen verkar liksom riktigt intresserad av en av Alpernas finaste vandringar?

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *